Hushållens insekticider kan vara kopplade till autoimmun sjukdom

delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Av Randy Dotingahealthday Reporter

Måndag 19 oktober (Healthday News) – Ny forskningsstudie föreslår en koppling mellan kvinnors exponering för hemsekticider – inklusive Roach såväl som myggdödare – såväl som autoimmuna störningar reumatoid artrit och lupus.

Forskaren upptäckte inte en direkt orsak-och-effekt-koppling mellan exponering för insektsmedel såväl som sjukdomarna, liksom det är möjligt att kvinnorna har något annat i typiskt som står för deras högre risk. Epidemiologen Christine Parks, ledande detektiv för studien, uppgav dock att resultaten höjer en röd flagga.

“Det är svårt att visualisera vilka andra element som kan diskutera denna förening,” uttalade Parks, en epidemiolog vid National Institute of Environmental Health and Wellness Sciences som skulle presentera forskningsstudien under helgen vid American College of Rheumatology årliga tillfredsställelse i Philadelphia.

Tidigare forskningsstudie har kopplat jordbruksbekämpningsmedel till högre fara för reumatoid artrit såväl som lupus, två sjukdomar där immunsystemet går i höjder och börjar attackera kroppen. Jordbrukare verkar bland annat vara sårbara.

Parker såväl som hennes kollegor ville upptäcka om mindre doser av insekticider, som dessa människor kan stöta på i huset från antingen personlig eller industriell bostadsbruk, kan ha en liknande effekt.

Forskarna analyserade data från en tidigare forskningsstudie av praktiskt taget 77 000 postmenopausalskvinnor i åldern 50 till 79. Deras resultat skulle släppas på måndag vid American College of Rheumatology: s årliga vetenskapliga tillfredsställelse i Philadelphia.

Kvinnor som rapporterade att tillämpa insekticider eller blanda dem – ungefär hälften – hade en högre fara för att upprätta de två autoimmuna störningarna än kvinnor som rapporterade någon användning av insektsmedel. Detta var situationen oavsett om de hade bott på en gård eller inte. De som använde eller blandade insekticiderna mest – bedömda efter frekvens eller varaktighet – hade dubbelt risken.

Relaterade förstoppningsbehandlingsalternativ

Trots detta förblev faran för att fastställa sjukdomen extremt låg. Sammantaget, sade Parks, fastställer cirka 2 procent av äldre vuxna villkoren.

Parker uppgav de insekticider som kvinnorna använde inkluderade insektsdödare, såsom de som utvecklades för att utrota myror, getingar, termiter, myggor och kackerlackor. De inkluderade inte insektsrepellenter.

Det finns några varningar i forskningen. För det första är det inte exakt vilka produkter kvinnorna använde eller när. “Med tiden har det varit stora ändringar i vilka produkter som erbjöds för husbruk,” sade Parks.

Och medan forskare försökte ta hänsyn till påverkan av element som ålder som kan öka en kvinnas fara för att få autoimmuna sjukdomar, är det möjligt att de missade något som ökade risken för sjukdom.

Kan trädgårdsskötsel, som vanligtvis innebär användning av insektsmedel, vara en bidragande faktor? Det är möjligt. Men parker uppgav att en hel del insektsmedel använder tar plats i hemmet, inte utanför i trädgården.

För tillfället, sade hon, tyder resultaten på kravet på “mer forskningsstudie om miljöfarelement samt mycket bättre förståelse för vilka element som kan diskutera dessa resultat, vilka kemikalier som kan vara kopplade till dessa risker.”

Hon vägrade att spekulera i exakt hur insekticider kan orsaka problem i kroppen.

“Jag skulle föreslå att människor kollade in etiketterna och vidtar försiktighetsåtgärder för att minska deras personliga exponering” för insektsmedel, sade hon. “Detta är situationen oavsett om dessa resultat innebär en kemikalie som finns på marknaden nu eller var tidigare.”

Mer information

Lär dig mycket mer om insekticider från National Institutes of Health.

Relaterade exakt hur obehandlad matreaktivitet påverkar hela kroppen

Källor: Christine Parks, Ph.D., epidemiolog, National Institute of Environmental Health and Wellness Sciences, Research Study Triangle Park, N.C.; 17 oktober 2009, Presentation, American College of Rheumatology årsmöte, Philadelphia

Copyright © 2009 ScoutNews, LLC. Alla rättigheter förbehållna.

Gå med i Healthy Mothers Community

Länk till det här inlägget: hushåll insekticidES kan vara kopplade till autoimmuna sjukdomar

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.