Baby Growth Spurts Tidslinje och idéer för hur man kan överleva

Kanske plötsligt äter ditt barn allt de kan få tag på eller sova eftermiddagen bort, oavsett om en vanlig fråga från nya föräldrar är, är min Baby som går igenom en tillväxtspurt? Det är avgörande att veta om en tillväxtspurt är en förklaring till förändringarna i din lilla beteende. Lyckligtvis är det något som ditt barn kommer att gå igenom ganska snabbt så att du bara måste ta hand om deras humör i några dagar. De kommer tillbaka till sina glada jag på nolltid, så häng i mamma!

3 Vanliga tecken på babytillväxt sports

Medan varje barn är annorlunda, finns det några vanliga tecken som ger bort en tillväxtspurt. När din lilla oväntat öppnar sömmarna på outfit som de passar bra in igår, kommer du förmodligen att ha ett ah-ha-ögonblick och inse att dessa tre saker nedan har en förklaring trots allt.

1) Du känner dig oväntat som en mjölkko

Den lilla bebisen av dig växer inte utan någon hjälp. Mitt i en tillväxtspurt kan de oväntat börja äta mycket oftare. Även om det inte är kul att känna dig limmad på din rocker ammande eller flaska i handen, känner dig tröstad över att du närar ett annat liv och vet att dessa dagar går snabbt. För äldre barn kan detta också indikera att deras delar av fast mat för att hålla dem drivna.

2) Ditt barn har bytt upp sina sömnmönster på dig

Detta kan vara det mest avskräckande som följer med ett barns tillväxtspurt; En förändring i sömnmönster. Även om du tidigare hade spikat ner ditt barns sömnschema, kan det vara omöjligt att få dem att följa det under en tillväxtspurt. För vissa barn (med lyckliga föräldrar) kommer detta att indikera att de oväntat sover mer, och för andra kommer det att indikera att de står mycket oftare på natten. De frekventa väckningarna beror troligen på att ditt barn känner att de behöver ett sent på kvällen, och de kommer förhoppningsvis att gå tillbaka till sina långa sträckor av lycklig sömn på några dagar.

3) Ditt glada barn har blivit lite humörigt

Växande är ingen promenad i parken. Ditt barn kan verka extra noga under denna tid, liksom mycket krävande när det gäller matningar. Var tålamod, ge dem lite extra kärlek och beror på att denna fas kommer att passera.

Hur du vet om ditt barns tillväxt är på rätt spår

Det kan vara svårt att se om din lilla är på rätt spår med deras tillväxt och utveckling när du är mitt i en lång sträcka mellan läkarbesök. Poop och Pee kommer förmodligen att vara dina bästa indikatorer. Beroende på mig, du kommer att ägna mycket mer uppmärksamhet åt ditt barns båge och kissa mycket mer än du trodde var möjligt. Så länge dessa två kroppsfunktioner händer, vet du att ditt barn får mat. Förutom det, försök bara att inte stressa. Spädbarn får växa och de kommer att göra det oavsett om vi gillar det eller inte.

Vanlig tidslinje för babydillväxt spurt

Under sitt första livår har barn ett jobb och det är att växa! Vi har brutit ner några vanliga milstolpstillväxtspor. Återigen är inte alla barn lika så det är mycket mer en grov riktlinje när du måste förvänta dig att de ska gå igenom några förändringar.

1-3 veckor

6-8 veckor

3 månader

6 månader

9 månader

Överlevande babytillväxt sports

Som vi påpekade i början kommer dessa tillväxtspor att passera ganska snabbt. Först och främst, var inte livrädd för att nå ut för hjälp. Dessa tillväxtspor kan göra ditt liv lite tuffare i några dagar, så fråga någon om de kan hjälpa till med de små sakerna som rätter är tvätt.

Fortsätt prioritera egenvård, även om det verkar omöjligt att fokusera på något annat än din noga baby. Detta kan vara lika grundläggande som att hålla dig hydratiserad och se till att du får något att äta.

Slutligen, om du ammar, antar inte bara automatiskt att något är fel eftersom ditt barn vill mata hela tiden. Det kan vara oroande när du börjar undra om de får tillräckligt med mat, men om de har cirka 5 våta blöjor om dagen och de verkar växa ut ur varje outfit du sätter på … så är allt bara bra.

Vill du prata med en annan mamma som har levt igenom den? Vi har en hel grupp mammor som delar och ber om råd. Kolla in vår Rookie Mommies Facebook -grupp eller lämna en fråga i kommentarerna!

Du kanske också gillar:

Uppvärmning av bröstmjölk [3 saker du behöver veta!]

Bästa tänderna [det avgörande för att lugna ditt tandläkarbaby]

Baby Development – De 10 bästa leksakerna för din 6 månader gamla bebis

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.