Äktenskap såväl som föräldraskap

som all första kommer kärlek, sedan kommer äktenskap, sedan kommer baby, liksom sedan ytterligare ett barn, såväl som sedan heliga helvete vad hände oss?

När jag var på väg att ta min allra första graviditetsledighet, kallade en ledande befattningshavare på verksamheten där jag arbetade mig till hennes kontor och sedan dimmig ögon när hon berättade exakt hur underbart den allra första månaden med ett nytt spädbarn är för två nya föräldrar att dela. Hon förklarade otrolig glädje och stolthet samt jämförde den med en andra smekmånad. Min fästman hade organiserat att ta fyra veckor ledigt från jobbet, liksom jag är så glad över att han gjorde. Vi var så glada över oss själva såväl som att även om jag kände att jag hade körts över av en lastbil mellan min c-sektion läkning såväl som min olyckliga ammande smärta, kände jag liknande för min fästman som hade förutses av den professionella mamma. När jag berättar förväntade mammor om det nu blir jag tårögd själv. Det är en otroligt speciell prestation att producera ett barn tillsammans och att njuta av att bindningen verkligen är ett fantastiskt nöje.

“Honeymoon” vid Lake Michigan

När mitt andra barn var en noga nyfödd var smekmånaden – liksom faderskapsledighet – kortare. Min fästman hade exakt samma empati såväl som känslighet för min läkning och förnyad uppgift som mamma ko, men med en två och ett halvt år gammal i mixen tillbringade jag mer tid på att tro på honom som en Mer uppsättning händer än som en bra kille som jag hade valt att gifta sig med. Jag började plötsligt misstänka att alla tider jag hörde mina egna skilda föräldrar såväl som andra skilda föräldrar säger: “Det handlar inte om dig”, för deras barn kanske inte är helt sanna. exakt hur kan det inte vara? Barn påverkar ett äktenskap. Även om de inte är en belastning, är de definitivt en distraktion, liksom om vi inte erkänner det, vi har allvarligt förnekande.

Det är aldrig förvånande för mig när en besökare eller vän, särskilt en med ungdomar under fyra år gamla, frågar vilka strategier som kommer att hjälpa till att hålla en anslutning på rätt spår under de mest intensiva, kaotiska barnuppfödningsåren. När en sådan oro kom in nyligen påverkades jag att dela några smarta ord från vår kompis Asha av minimalistiska föräldraskap. Hon skapade den här videon för ungdomar i hemmet såväl som jag tror att den erbjuder ett fantastiskt perspektiv: tips för att bevara ett starkt äktenskap medan föräldraskap.

{video}

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.