Lider din man av låg testosteron? 9 Möjliga symtoner på Low T

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Låg testosteron är en diagnos som blir allt vanligare. Denna stigande diagnos kan vara resultatet av en åldrande befolkning, minskat stigma eller mycket mer exakt testning.

Testosteron är ett hormon som är nödvändigt för män. Det är det som sätter håret på en mans bröst (och ansikte). Det är kraften bakom din mans sexdrift och swagger i hans steg. Testosteron produceras främst i testiklarna. Detta hormon är kopplat till manlig mönster fettfördelning, bentäthet och produktion av röda blodkroppar. och det krävs för hälsosam manlig utveckling och sexuell funktion.

Under puberteten är testosteron orsaken till förändring i den manliga kroppen. Den fördjupande rösten och utvecklingen av kroppsligt hår är alla tack vare testosteron. Testosteron fortsätter att spela en viktig roll länge förbi tonåren. Du kan säga att detta hormon praktiskt gör mannen – från sin libido till sitt humör till hur han ser på dig. I vuxen ålder drivs en mans sexdrift av testosteron. Det är det som gör och håller musklerna starka.

Testosteronproblem

När en mans testosteronnivåer är låga kan problemskyltar börja visa i sin känslomässiga och fysiska hälsa. Det finns låga testosteronskämt i överflöd, men det är verkligen ingen skrattande fråga. Låg testosteron kan vara orsaken till större medicinska problem. Dessa inkluderar diabetes, osteoporos och hjärtsjukdomar, här är en av de bästa lokala TRT -klinikerna nära Medina, OH som kan hjälpa dig med detta problem.

Låga testosteronsymtom

Störd sömn. Förändringar i sömnkvalitet och sömnmönster är en del av livet. Men för män som lider av låga nivåer av testosteron kan sömnlöshet vara ett symptom på brist.

Låg hårvolym. Balding kan vara ärftlig eller bara en naturlig del av åldrandet. Men också, män med låg testosteron kan uppleva en allround-hårförlust.

Fysiska förändringar. Förlust av muskelmassa och en ökning av kroppsfett kan vara tecken på testosteronbrist. Krympning i arm- och benmusklerna kan till och med märkas. Det kan vara utmanande att återuppbygga förlorad muskelmassa. Vissa män klagar över Gynaecomastia, även känd som Man Boobs.

Låg sexdrift. Testosteronens del i libido är enorm. En minskning av sexdrift är naturlig när du åldras. (Det borde noteras att inte alla män kommer att uppleva denna minskning av sexuell lust.) Men när lågt testosteron är orsaken kommer droppen att vara mycket mer drastisk och anmärkningsvärd.

Erektil dysfunktion. Den friska manliga kroppen frigör en liten molekyl som kallas kväveoxid. Denna åtgärd utlöser erektioner. Tyvärr, testosteron är det som behövs för att sätta igång denna utgåva. När testosteronnivåerna är låga kan erektioner vara få och långt mellan eller inte helt tillräckliga för sexuellt samlag (källa: falloGauge). Män kan få hjälp genom att få erektil dysfunktionsbehandling såväl som andra former av behandling om de navigerar här.

Låg sperma volym. Testosteron spelar en ovärderlig roll i produktionen av sperma. Ju mycket mer testosteron en man har, desto mycket mer sperma kommer han att göra.

Minskning av benmassan. Osteoporos är vanligt hos kvinnor, men det påverkar ofta män med låg testosteron. Detta beror på att testosteron hjälper till i produktionen och förstärkningen av benen. Män med detta tillstånd är mycket mer sårbara för benbrott och frakturer när de åldras.

Känslomässiga förändringar. Det kanske inte är fullt av medicinsk depression, men låg testosteron påverkar stämningen. Män med lågt testosteron är ofta inte så optimistiska som de brukade vara. Eller så är de bara typiskt grymma eller blå.

Minskad energi och trötthet. Din man kan känna sig ganska utmattad i slutet av en lång dag på jobbet. Men extrem trötthet och känsla uttömd är inte normen och kan vara ett tecken på testosteronbrist.

Relaterat finns det mycket mer till familjens resor än att bara sätta en budget. Fortsätt läsa för hur man planerar en familjesemester: 5 viktiga tips.

Syn

En långsam minskning av testosteron över tid är naturlig. Detta är en del av den naturliga åldringsprocessen. Även om du kan uppleva något av symtomen till en viss grad, måste du inte bli besvärlig av dem. Andropause är en term som används av läkare för att beskriva åldersrelaterad testosteronbrist och hormonförändringar hos män. Om din partner har tappat ångan, runt hemmet eller i sovrummet, är det värt att prata med din specialist om det.

Länk till det här inlägget: is Din man som lider av låg testosteron? 9 Möjliga symtoner på låg t

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published.