Familjesäkerhet på Bonfire Night

Sharing är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Bonfire Night kan vara jättekul för hela familjen eftersom människor över hela landet lyser upp bål och fyrverkerier för att markera foliering av personens fawkes beryktade komplott att spränga det brittiska parlamentets hus tillbaka 1605. Men det är avgörande att se till att det är att se till att det ska se till att det All roliga och spänningen i firandet skadas inte av tragedi. Årligen människor, många ofta barn, lider av allvarliga brännskador till följd av dålig planering, slarv eller missbruk av fyrverkerier. Oavsett om du planerar att fira den 5 november i din trädgård eller vid en stor offentlig samling, finns det några sunt förnuftsåtgärder du kan vidta för att skydda din familj från skada.

Bonfires kan enkelt komma ur kontroll om det inte planeras väl. Om du bygger en i din trädgård, webbplats den långt borta från byggnader, staket, över huvudkablar, träd och buskar. Bygg inte din stack för högt och se till att den är tillräckligt stabil för att den inte välter över, skickar en dusch av gnistor över alla och allt. Använd aldrig någon typ av brandfarlig vätska för att starta elden. För att undvika överdriven rök, förbränna bara torra material och se till att ingenting läggs till den hög som kan producera giftiga ångor eller explodera, som skumfyllda möbler eller aerosoler. Håll en brandsläckare, trädgårdsslang eller hink med vatten användbar för fall och när elden dör ner, blötlägg noggrant platsen med vatten för att hindra glödarna från att regera.

Oavsett om du firar med familj och vänner i din trädgård eller deltar i ett stort offentligt bonfire nattevenemang, håll alla långt tillbaka från elden. Flygande gnistor kan antända kläder, och alla kläder, även de som är flamskyddande, kan brinna. Tala med dina barn om brandsäkerhet och sätta några tydliga markpolicyer när det gäller hur nära de får komma till elden. Om du deltar i ett offentligt evenemang måste du också vidta försiktighetsåtgärder för att se till att dina barn inte går vilse i mängden. Offentliga evenemang, där det sannolikt kommer att finnas en ganska alkohol, kanske inte är lämplig för en familjutflykt; Alkohol och eld är en farlig blandning.

Firework -skärmar, den andra häftklammern på Bonfire Night, är en annan källa till säkerhetsproblem. Återigen är planering av avgörande för en säker och tillfredsställande firande. Fyrverkerier måste ställas in på ett sätt som kommer att hindra dem från att lanseras i åskådarna eller omgivande byggnader om de misslyckas. Det är avgörande att komma ihåg att inte alla fyrverkerier är desamma. Var och en har vissa instruktioner om hur man använder den säkert. Läs alltid dessa instruktioner i utvecklingen och dubbelkontrollera dem innan du tänder fyrverkeriet. Se också till att de oanvända fyrverkerierna lagras säkert borta från gnistor, cigaretter, nakna lågor eller något annat som kan antända dem. Kontrollera webbplatsen Direct.gov.uk för information om fyrverkeriets säkerhet och lagarna som reglerar deras användning.

Med lite planering och tankar kan du njuta av skådespelet som är Bonfire Night, säker på kunskapen om att du har vidtagit alla steg som behövs för att hålla din familj säker.

Jag heter Nisha Sharma, jag är redaktör för FiresafetyStore.co.uk. Jag är en mamma till en som älskar att skriva särskilt om föräldraråd, babyprodukter och familjeråd. Det är alltid bra att höra synvinkeln från någon med erfarenhet. Om du vill ta reda på mycket mer information om brandsäkerhetsprodukter, till exempel brandfiltar, brandsläckare eller för säkerhetsartiklar runt hemmet känner dig gratis att besöka min webbplats.

Länk till det här inlägget: Familjefamilj på bonfire natt
Relaterade idéer för att förbereda en hälsosam alla hjärtans dagsmåltid med familjen

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

TweetDela med sig

Leave a Reply

Your email address will not be published.